מקדחת ירקות לממולאים וג'ידריל (VegiDrill)

פשוט ליצור ממולאים מכל סוגי הירקות במאמץ קטן ובזמן קצר.

המכשיר שהינו ידני לחלוטין (נטול סוללות) כולל ידית ו-4 ראשים מתחלפים המותאמים לגדלים שונים של ירקות ומאפשר לכם לרוקן ירקות ופירות בקלות ובמהירות. כל מוט קידוח כולל להב פלסטיק מעוגל המאפשר לכם התאמה מושלמת לפרי או לירק, רק להרכיב על הידית, לסובב ולקדוח בעדינות מעל כלי לאיסוף ליבת הפרי או הירק ולאחר מכן למלא בכל טוב לבחירתכם מתבשיל בשר, אורז או גבינות.  המצאה ישראלית חדשנית ומקורית של זאב ברקוביץ‘ שועל ותיק בתחום המסעדנות והחדשנות.

ולשאלה הבאה שלכם, ניסיתי וזה עובד מעולה, קל ונוח לשימוש גם על גזר צר וגם על תפו"א ומה שהכי יפה, את מה שנשאר מתוכן הגזר אפשר להוסיף לסלט וליבת תפו"א יוצאת מצוין כפרוסות צ'יפס דקות בתנור.  מתנה נהדרת לחג לכם (ולאורחים), לכל חובבי הבישול כי הממולאים חזרו לאופנה.

צבע: לבן (מקדחים), ירוק (ידית)
המוצר עשוי מפלסטיק ובטוח לשימוש במדיח הכלים.
מתאים לגזר, קישוא, עגבנייה, חציל, תפו"א, בצל, פלפל, מלפפון, דלעת, תפו"ע ועוד המון ירקות ופירות.




סרטון הדגמה של מקדחת ירקות לממולאים



רעיון מקורי לקינוח פשוט וקל באמצעות הוג'ידריל:

מכשיר להכנת ממולאים וגידריל


רעיון להגשה חגיגית של תפוח בדבש עם גלידה (לקדוח, למלא ולהגיש):

תפוח בדבש גלידה





מתכון לגזר ממולא באמצעות ה VegiDrill


אתם ביקשתם, אני התנסיתי ועכשיו אני שמחה גם לשתף אתכם מתכון טעים במיוחד!


מרכיבים למילוי:
20 גזרים בינוניים עבים
חצי קילו בשר בקר טחון
2 כוסות אורז

מרכיבים לרוטב בסיר:
2 קופסאות רוטב עגבניות לפסטה
2 כוסות מים
4 שיני שום חתוכות גס
כף שמן
כף מלח
חצי לימון סחוט או שמן זית מתובל עם לימון
משמשים מיובשים חתוכים
2 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות סילאן
כף סוכר

אופן הכנה:
1. מנקים את הגזרים ומרוקנים אותם באמצעות ה-VegiDrill.
2. מערבבים את חומרי המילוי בקערה וממלאים כל גזר עד למחציתו.
3. מטגנים במחבת את הגזרים להשחמה קלה ומסדרים אותם בסיר בעמידה.
4. מוזגים את המרכיבים של הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה מבשלים כשעה וחצי על אש קטנה ועד שהרוטב מסמיך. מגישים לשולחן, נהנים מהמחמאות ובתאבון!

מתכון לגזר ממולא



תפו"א ממולא ומוקרם בתנור

הנה דוגמא נוספת, והפעם מנה חמה, טעימה וקלה להכנה מתפוח אדמה...

מרכיבים:
8 תפו"א קטנים/בינוניים
בצל בינוני קצוץ
סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
50 גרם חמאה
מיכל שמנת לבישול
1/2 כוס גבינה צהובה/קשקבל קצוצה
2 כפות קמח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן הכנה:
1. מבשלים את את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מלח עד שהם מתרככים (ניתן לבדוק עם מזלג). מוציאים מהמים ומצננים.
2. קודחים את תפוחי האדמה עם הוג'ידריל, מרוקנים את התוכן ומסדרים בתבנית לאפייה.
3. ממיסים חמאה בסיר קטן או מחבת, מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה ואז מוסיפים את הקמח והשמנת מערבבים היטב ומתבלים.
4. ממלאים את תפוחי האדמה, זורים מלמעלה את הגבינה ואופים כרבע שעה בחום בינוני של 180 מעלות.
5. מעטרים עם פטרוזיליה ומגישים לשולחן, בתאבון!

הצעה שימושית: משאריות תפוחי האדמה שרוקנתם ניתן להכין לביבות קטנות, מנת פירה קטנה וכל דבר אחר שעולה בדעתכם.

תפוח אדמה מוקרם